نقش فلزات و صنعت در لوازم آشپزخانه صنعتی
فلزات و صنعت در آشپزخانه صنعتی:
از گذشته تا کنون وسایل مورد استفاده انسان تغییر زیادی داشته است حال ما میخواهیم در این مقاله از نقش مهم فلزات و صنعت در لوازم آشپزخانه صنعتی که از برگ به سنگ به چوب و بعد ترکیب از آنها و حال فلزات که بخش جدانشدنی از زندگی، صنعت و … هستند را بیان کنیم
فلزاتی که ما اغلب میشناسیم و استفاده میکنیم عبارت اند از : آهن، مس، آلومنیوم و… هستند.
گفتنیاست در علم مهندسی فلزات مورد استفاده در ساخت وسایل به دو دسته فلزات آهنی و غیر آهنی ( رنگین) تقسیم می شوند.
فلزات آهنی در آشپزخانه صنعتی:
حدود ۹۰% از مصنوعات و قطعات ماشین آلات از فلزات آهنی میباشد که از دلایل مصرف زیاد این فلزات در صنعت میتوان استحکام زیاد و فراوانی سنگ آهن در طبیعت را برشمرد. قابل ذکراست که در صنعت از آهن خالص استفاده نمیکنند زیرا آهن خالص بسیار نرم است.
فولاد ها: (steel)

این روز ها فولاد یا همان استیل ها در آشپزخانه صنعتی وانواع وسایل استفاده میشود
از ترکیبات فلزات مختلف با آهن انواع فولادها تهیه میشود. فلزات زیادی را میتوان با آهن ترکیب کرد ولی در ساختن فولادها بیشتر از کرم، کربن، نیکل، کبالت استفاده میشود مقدار کربن در فولادها کمتر از %22.8 است.
فولاد را می توان بر اساس ترکیبات شیمیایی به چهار دسته تقسیم کرد:
- فولاد کربن
- فولاد آلیاژی
- فولاد ضد زنگ
- فولاد ابزار
از فولادهای آلیاژی، در صنایع مختلفی استفاده میشود که بطور مثال میتوان به صنایع خودرو، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع برق و الکترونیک و دیگر صنایع اشاره کرد.
کاربرد فولاد: ابزار بیشتر در صنایعی مانند معدن جهت تجهیزات حفاری است که این تجهیزات با توجه به اینکه با کارکردن زیاد دچار حرارت و گرما شده و همچنین فشار کاری بسیار بالای را باید تحمل کنند استفاده می شود.
محصولات فولادی دارای مقاطع و کاربردهای مختلفی مانند ورق، میلگرد، مفتول، رول، لوله و… میباشند. که این محصولات معمولاً در صنایع خودرو و ساختمان کاربرد فراوان دارند.
کاربرد محصولات فولادی
محصولات فولادی مانند ورق ها، شیت ها و رول ها بیشتر در قطعات خودرو، لوازم صنایع چاپ و بسته بندی، کشتی سازی و ساخت و سازهای گوناگون کاربرد دارند.
در صنعت آشپزخانه نیز کار برد فراوانی دارند به طوری که به دلیل مقاومت بالا در برابر ضربه، خوردگی و… از استیلها به شدت بالایی استفاده می شود که توان حفظ بهداشته را تا سطح بالایی افزایش می دهد.
نقش چدن در لوازم آشپزخانه صنعتی(CAST IRON):

کپشن نقش چدن هم اندازهی بقیه محصولات در تمامی متریال های آشپزخانه صنعتی استفاده میشود
پیشنهاد ویژه صنایع نگین جهت خواندن مقاله صنایع نگین مراحل بهره برداری و اجرا از آشپزخانه صنعتی
چدنها
بهتر است بدانید که از ترکیب آهن و کربن و سیلیسیم، چدن حاصل میشود.
مقدار کربن موجود در چدن از مقدار کربن موجود در فولاد خیلی بیشتر است. چدن، در صنعت ماشین سازی کاربرد زیادی دارد چون به سادگی و سهولت در قالب ریخته میشود. چدن در انواع مختلف مثل چدن خاکستری و چدن سفید تهیه میشود.
چدنها به طور کلی شکننده هستند و در اثر ضربه میشکنند اما با عملیات حرارتی چدن چکش خوار بدست می آید که تا حدی قابلیت تحمل ضربه را دارد و شکنندگی آن کم میباشد.
انواع چدن و کاربردشان
⦁ چدن خاکستری
ویژگیهایچدن خاکستری در آشپزخانه صنعتی نوع چدن متاثر از ابعاد، مقدار، توزیع پولک های گرافیت و سختی نسبی فلز زمینه در پیرامون گرافیت می باشد، که برخی از آنها عبارتند از: توانایی مقاومت در برابر بر همسایی، قابلیت ماشینکاری عالی
⦁ چدن سفید
دلیل اصلی کاربرد آلیاژ چدن سفید در صنعت، مقاومت بالا در مقابل ساییدگی و سایش چدنهای سفید می باشد.
⦁ چدن خالدار
چدنی که در حالت جامد از ساختمان مخلوط چدن سفید و چدن خاکستری بر حسب سرعت سرد شدن تشکیل شده است.
⦁ چدن سرد شده
چدنی که در وضعیت معمولی انجماد به شکل خاکستری ظاهر شده اما با افزایش سرعت سرد کردن، بخشی از قطعه را چدن سفید تشکیل می دهد. این نوع چدنها در برابر خستگی زیادی مقاومت بالایی دارند.
⦁ چدن چکش خوار یا مالیبل
چدن چکش خوار یا مالیبل دارای انعطاف پذیری زیاد بوده و توانایی چکش خواری مناسبی دارد که با عملیات حرارتی بسیار طولانی از چدن سفید تهیه می شود.
علت انتخاب چدنهای چکش خوار، قیمت مناسب و ماشین کاری راحت و ساده آنها میباشد و در اتصالات لوله ها، قطعات اتومبیل قطعات کشاورزی، اتصالات الکتریکی و قطعات مورد استفاده در صنایع معدنی استفاده میشوند.
⦁ چدن نشکن یا چدن داکتایل
چدنی است که در هنگام ذوب ریزی با انجام یک سری عملیات، گرافیت موجود در آن به گرافیت کروی تبدیل می شود.
⦁ چدن با گرافیت فشرده
چدن با گرافیت فشرده مشابه با گرافیت در چدنهای خاکستری است اما درشتتر و با ابتدا و انتهای گرد شده است.
در صورتی که سدیم یا منیزیم به چدن کمتر اضافه شود، به جای بدست آمدن چدن داکتایل، چدن فشرده تولید میگردد.
چدن با گرافیت فشرده که قابلیت ریخته گری چدن خاکستری را حفظ مینماید،
استحکام کششی بالایی داشته و تا حدودی نیز داکتیل است.
با افزودن عنصرهای آلیاژی، یا انجام عملیات گرمایی می توان ساختار زمینه این چدن را تنظیم کرد.
فلزات رنگین(غیر اهنی)

بجز اهن میتوان به تمامی فلزات رنگین گفت
تمامی فلزات بجز آهن و ترکیبات آن در گروه فلزات رنگین قرار دارند مانند مس، روی، برنز، برنج، آلومینیوم، سرب، نیکل و قلع که از جمله فلزات رنگین هستند و در صنایع استفاده میشوند.
مس(COPPER)

رنگ مس نیز میتوان به محصولات فلزات و صنعت جلوهی ویژهای دهد
مسها
رنگ مس قرمز با جلای ویژهای می باشد، وزن مخصوص آن ۸٫۹ است و در حرارت ۱۰۸۴ درجه سانتیگراد ذوب می شود. مقاومت مس در مقابل پوسیدگی زیاد میباشد چرا که سطح خارجیش در مجاورت هوا اکسیده شده و این قشر بسیار نازک اکسید مس بقیه فلز را در برابر پوسیدگی محافظت میکند.
مس به صورت ناخالص یا سنگ معدن در طبیعت یافت می شود. سنگ معدن را در کوره های مخصوص حرارت داده مس آن را ذوب و از مواد اضافی جدا میکند.
برخی از ویژگیهای مس
قابلیت هدایت جریان برق و گرما، قابلیت چکش کاری، مقاومت در برابر خوردگی، قابلیت ماشین کاری، استحکام کششی، خاصیت آلیاژی و قابلیت شکل پذیری.
- مهم ترین موارد مصرف مس
مهم ترین موارد مصرف فلز مس در صنایع برق و الکترونیک میباشد. از مس و آلیاژ های آن در صنایع گوناگون همچون صنایع مکانیکی، متالورژی، فلز کاری، شیمیایی و … استفاده میشود.
فلز مس در صنایع رنگ سازی، و صنعت پوست و چرم نیز کاربرد دارد. همچنین از فلز مس در کشاورزی، حمل و نقل، صنایع نظامی، صنایع کشتی سازی، مصارف ساختمانی مانند انواع لوله های مسی، انواع دستگیره های درب ، انواع مجسمه ها، مصارف الکتریکی الکترومغناطیس، ژنراتورها، ترانسفورمرها ، موتورهای الکترومغناطیس ، لوله های خلاء، و … نیز استفاده میشود.
آلومینیوم در آشپزخانهها

کپشن توضیحات تکمیلی در مورد نقش اصلی و نکاتی در مورد آلومینیوم
المینیومها
وزن مخصوص آلومینیوم ۲٫۷ است که در گرمای ۶۵۸ درجه سانتیگراد ذوب میشود.
آلومینیوم خواص هدایت الکتریسیته و گرما و مقاومت در برابر پوسیدگی را مانند مس دارد و به دلیل وزن نسبتا سبک در صنعت زیاد استفاده میشود.
آلومینیوم در بسته بندی، ظروف، کالاهای الکتریکی، مصالح ساختمانی، هوا فضا و اتومبیل سازی به کار می رود.
آلومینیوم برای تهیه انواع عایق و به عنوان یک رسانای خوب گرمایی، در تهیه وسایل آشپزخانه به کار می رود.
از آلومینیوم به علت ایجاد خطوط بسیار قوی الکتریکی برای تهیه سیم های انتقال ولتاژ بالای جریان استفاده می شود.
آلیاژهای آلومینیوم به سبب مقاومت بالا در برابر کشش به نسبت وزن کم آن، استفاده زیادی در ساخت هواپیماهای تجاری و نظامی دارند.
همه این فلزات با توجه به تمام کار برد های عظیمی که دارند یکی از مهم ترین کاربردهای آنها در صنعت غذا است در سطح کوچک یک چاقو آشپز خانه کوچک تا بزرگ ترین سرخ کنها و آب میوه گیرهای صنعتی موجود همهای ها به واسطه وجود فلزات است.
پس نتیجه میگیریم که نقش مهمنقش فلزات و صنعت در لوازم آشپزخانه صنعتی چه بسیار پر اهمیت است، که تمامی
محصولات از ریز تا درشت از این اجزا مهم استفاده میکند.
- نویسنده : صنایع نگین
- تاریخ : دسامبر دسامبر 2020
- دسته بندی : آشپزخانه صنعتی,
- برچسب ها : آهن به چه شکل هایی عرضه میشود, فلزات آهنی, فولاد, کاربرد فلزات در زندگی روزمره, کدام فلز در صنایع گوناگون بیشترین کاربرد را دارد